Psykoterapi med voksne

Har du oplevet noget voldsomt i dit liv? Noget som har sat sig fast, selvom du ikke ønsker det? Det kan være, du hele tiden bliver mindet om det, der er sket for dig, selvom du bruger meget energi på at skabe afstand til det. Det kan være udmattende at kæmpe med sig selv og ofte kan erindringer fra traumet komme snigende alligevel.

Traumatiske oplevelser er kendetegnet ved, at de bliver hængende i vores krop, tanker og følelser, selvom vi helst vil være fri. Måske overreagerer du på bestemte ting du kan se, lugte eller høre? Det kan være høje lyde, eller bestemte områder hvor du færdes. Det kan også være, at du føler dig utilpas omkring en bestemt type menneske, som har et udseende eller en stemme, som minder dig om det, du har oplevet.

Når man har oplevet noget traumatisk, er det almindeligt at have svært ved at sove eller have mareridt, når man endelig er faldet i søvn. Eller have svært ved at koncentrere sig om ting, man ellers plejer at interessere sig for. Det kan være man har svært ved at være alene, men også har svært ved at være sammen med andre.

I min klinik arbejder jeg med flere forskellige metoder. Måske har du mest glæde af almindelig psykoterapi, hvor samtalen skaber erkendelser hos dig, som du kan forholde dig nysgerrigt til. Måske giver det plads til nye handlemuligheder, som skaber forandringer i dit liv.

Det kan også være, at du har mere gavn af mere manualbaseret behandling, fx traumefokuseret kognitiv adfærdsterapi (TF-CBT) eller Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). EMDR er en særlig behandlingsmetode, som du kan læse mere om her.

Når du kommer til opstartssamtale hos mig vil jeg spørge ind til det, der fylder for dig. Jeg vil spørge ind til dine symptomer og din historie. Bagefter beslutter vi sammen hvad fokus skal være i dit behandlingsforløb. Vi justerer undervejs, hvis det viser sig at noget andet virker bedre.