Introduktion til behandlingsmetoder

Jeg er inspireret af flere forskellige terapeutiske retninger. Jeg har meget erfaring med legeterapi, samtaleterapi, EMDR, narrativ terapi, mentaliseringsbaseret terapi og spædbarnsterapi.

De senere år har jeg desuden arbejdet kognitivt ud fra traumefokuseret kognitiv adfærdsterapi (TF-CBT). 

Jeg lader mig desuden inspirere af elementer fra Theraplay og Somatic Experience, hvis det er relevant i forhold til den givne problemstilling.

I forhold til angstbehandling (hvor angsten ikke primært er et traumesymptom) kan det være givtigt at arbejde ud fra en metakognitiv metode, forudsat at barnet har alderen og de kognitive ressourcer til at profitere af forløbet.

Ovennævnte er blot et lille udpluk af de behandlingsmetoder, jeg anvender. Som regel anvender jeg en kombination af flere metoder.

I behandling og samtaler med børn er det generelt givtigt at inddrage leg og konkrete materialer i behandlingen, udelukkende med det formål at give børnene et bedre udgangspunkt for fremskridt i terapien.

Jeg har desuden den holdning, at børn og unge ikke kan tage det fulde ansvar for deres egen behandling. Omsorgspersonerne omkring børn og unge spiller en afgørende rolle for, om barnet får det bedre af at komme i behandling. Dette er vigtigt, uanset om barnet/den unge bor hjemme, er plejeanbragt eller bor på opholdssted. Derfor vil jeg altid tilstræbe, at barnet eller den unges netværk inddrages som en del af behandlingsforløbet.